Spørgsmål og svar om hypnose

https://youtube.com/watch?v=ltiSPRh7U4s%22+frameborder%3D%220%22+allow%3D%22accelerometer%3B+autoplay%3B+encrypted-media%3B+gyroscope%3B+picture-in-picture%22+allowfullscreen%3E%3C

Hvad kræves der for at blive hypnotiseret?

Det vigtigste er viljen til at blive hypnotiseret og evnen til at koncentrere sig, og lige så vigtigt er tillid til hypnotisøren.

Hvad er selvhypnose?

Idet hypnose er en tilstand af bevidsthed (ikke søvn eller bevidstløshed) er selvhypnose mulig. I selvhypnose kan man give sig selv forslag, enten ved at lytte til en lydfil eller bruge sin forestillingsevne. Med lidt øvelse, kan det være et stærkt værktøj til selv-forbedring. Enhver virkning, der kan opnås ved hypnose af anden person) kan opnås ved selvhypnose. Enhver normal intelligent person, der er villig til at arbejde med sig selv, kan lære hypnose.

Hvad er nogle af fordelene ved hypnose og selvhypnose?

Du kan lære at “slappe af”. Denne evne i sig selv kan ændre din tilstand. For eksempel kan du gøre dine tandlægebesøg mere behagelige. Du kan forbedre din hukommelse og koncentration, få selvtillid, få dine talenter til at vokse, styre alle dine vaner f.eks overspisning eller drikkevaner eller rygevaner, og skabe balance og ro.

Er hypnose farligt?

Hypnose eller afslapningsterapi er, korrekt brugt, ikke farligere end normalt, naturlig søvn.

Ofte hørte misforståelser

  • man mister bevidstheden
  • ens vilje svækkes
  • man kan komme til at fortælle hemmeligheder
  • kun mennesker med et svag sind kan hypnoses
  • man overlader kontrollen til hypnotisør
  • godtroenhed forveksles med modtagelighed
  • man vender måske ikke tilbage til normal tilstand

Hvem kan hypnotiseres?

Der er lidt uenighed omkring hypnotiserbarhed.

Min påstand er at stort set alle kan blive hypnotiseret, hvis de ønsker det. Ca. 97% af befolkningen er hypnotiserbare og ca. 20-25% af den almindelige befolkning kan være dybt afslappet i en forholdsvis kort periode

Hvad er hypnose?

American Medical Association definerer hypnose som en midlertidig tilstand af ændret opmærksomhed, hvor en række forskellige fænomener kan forekomme spontant, eller viser sig som reaktion på verbale eller andre stimuli. En enkel forklaring er, at når en person er hypnotiseret eller afslappet, er hans modtagelighed for forslag steget. Det vil sige at hypnose eller afslapning kan betragtes som en læreproces.

En anden definition er at hypnose er en tilstand af fokuseret og koncentreret opmærksomhed på det der er umiddelbart vigtigt.